БОЛЕСТ

Болест и исцељење

 

Пророк је онај који види догађаје пре рока, односно пре њиховог дешавања у времену будућем. Неки пророци говоре да ће доћи време, ако већ није и дошло, када ће људи да се разболевају јер ће свашта трпати у уста, од онога што се зове храна. А највећи пророк је, пре две хиљаде година говорио да се човек не разболева од хране коју узима у уста, него од речи које излазе из његових уста.

И дан данас траје конфликт међу присталицама које уче да здравље зависи од хране коју уносимо у тело и присталицама, да здравље зависи од речи које излазе из уста. Речи које излазе из уста нису само речи. Оне су крајњи производ садражаја људског ума. Свака реч пре него што је постала реч, пре тога је била мисао. Најбоља дефиниција речи је да је она озвучена мисао. Мисао је неозвучена реч.

Као што речи могу бити ружне, злонамерне или пак, лепе и добронамерне, такве су и мисли. Наше се мисли процесом гомилања формирају у облаке емоција које носимо у себи, све док не ступимо у комуникацију са другим људима. У интеракцији са људима, по закону привлачења, да слично привлачи слично, наше умножене, бремените емоције, као кишоносни облак кишу, почну да се изливају у свету људи.

Којом магијом се енергија љубави, прирођена човековој природи, преокреће у енергију агресивности није до краја утврђено, али се поуздано зна да је агресивност оно зло у људима које трује друге људе и онога ко је производи у себи. Агресивност је примарни узрок сваке болести. Најдеструктивнија је она агресивност која није препозната и обелодањена у недрима свога творца.

Камен7

Када болест постане видљива у телу и на њему, неопходно је лечити организам. Али, ако није пресечен канал агресивности из ума до тела, ако се агресивност и даље емитује, болест се опет врати, ако не на истом месту, а оно у некој другој форми.

Нема исцељења без исцељења ума. Исцељење је склапање мозаика здравља. И када све плочице ставите на своје место у слици мозаика, а једну не ставите, слика није цела. Болест је неисцељен мозаик здравља у којем недостаје један елемент – лично разумевање како неговањем сопствене агресивности у недрима ума води у болест и одсуство здравља.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *