НЕМОЋ

Немоћ

 

Немоћ је планетарно стање човечанства, а моћ је изузетак. У колективној свести планете не постоји консензус шта је моћ, а шта не. Народна мудрост је дефинише кроз пословицу, снага кладе ваља, а ум царује. Значи, физички јак човек није моћан. Он је биолошка машина у рукама моћних људи. Моћан је онај који господари сопственим умом. Господарити умовима других људи је такође моћ.

Немоћни људи су сви они чијим умовима господари неко други. Тело постаје немоћно на разне начине. Када ум изгуби контролу над телом, то је физичка немоћ. Када моћни људи спутају тела слабих, они владају њиховим и телима и умовима. Али, најсуБтилније владање људима одвија се контролом над њиховим умовима.

Организовани систем управљања људима и друштвима назива се идеологија. Када разговарате са људима који имају одређену форму друштвене моћи, чућете од њих деградирајуће изјаве о народу, да је народ стока или топовско месо, чија је улога да служи моћним појединцима. Социјално моћни људи презиру немоћне, а себе славе  са доживљајем супериорности.

Постоје две врсте моћи. Моћ заснована на новцу, друштвеном положају и наслеђеним заслугама је доминантна и социјално прихваћена моћ која доминира и влада планетом од памтивека. Она се одржава миленијумима кроз конролисано управљање умовима људи, а када субтилно управљање измакне контроли, поново се успоставља ратом, силом и страхом.

Друга врста моћи је заснована на свесном управљању сопственим умом. Колико је моћ заснована на богатству широко распрострањена, толико је духовна моћ ретко присутна у друштвеном матриксу. Решење за немоћне људе је у духовној моћи. Узалуд се немоћни људи надају да ће једног дана бити материјално богати и социјално слављени, то се неће никада десити, као што зна већина оних који целог живота играју игре на срећу.

Духовна моћ, шта је то? То је тотално владање сопственим умом. Духовна моћ је једина истинска моћ. Тек онда следи материјано обиље и удобан социјални положај. Лажни моћници никада нам неће  подарити образовни систем за стицање духовне моћи, не само зато што не желе, него и зато што не умеју.

Неко негде рече да се сваки човек рађа из материце своје мајке, док се неки роде из материце незнања друштва, а врло ретки из матрице незнања свога ега.